2014-09-18

Behovet är uppfinningarnas moder

Birgitta berättade från sin första tid som lärare hur hon fick börja med att leta efter pekpinnen varje gång hon kom in i ett speciellt klassrum. Eleverna ville "skoja" med den nya läraren. En tidig morgon fick hon se hur sambon drog ut antennen på transistorradion - och fick en god idé. Hon bröt helt resolut av antennen, sköt ihop den och stoppade den i väskan och gick till skolan. Som vanligt saknades pekpinnen och eleverna var som vanligt förväntansfulla, skulle hon hitta den idag?. Det blev alldeles tyst i klassen när hon lugnt tog fram sin hopfällbara 'pekpinne' och drog ut den i dess fulla längd i stället för att börja leta efter den saknade. Därefter fick pekpinnen av trä vara i fred. 

Så enkel kan en bra idé vara. Nu har alltså föreningens idécafé startat. Tre medlemmar (Birgitta, Mats, Ulla) hörsammade direkt Bjarnes kallelse till ett idécafe och den lilla gruppen har redan haft en första träff, den 8 september. Gruppen - som gärna vill ha flera medlemmar - kommer att fortsätta att träffas var fjortonde dag. Nästa gång blir alltså nu på måndag, den 22 september.

Välkommen du också!

Från höstprogrammet, sidan 16 : Bjarnes inbjudan till idécaféet:

Nyhet: Är du intresserad av att delta i ett idécafé?
Efter ett långt yrkesliv med massor av erfarenhet och frågor varför det är si eller så är det dags att bli idéspruta, släppa kreativiteten loss och hjälpa till med utvecklingen inom alla områden för alla, tjej eller kille. Bjarne Wester är inte bara medlem i vår förening utan även i Uppsala Idé och Uppfinnarförening och vill starta ett uppfinnare-/idécafé där du med kreativa idéer som underlättar livet kan bolla idéerna med likasinnade.
Kontakta Bjarne för mer information om detta låter intressant. Vi startar så snart vi fått ihop en grupp. Lokal: Träffpunkt Storgatan 11.